Principiul care stă la baza funcționării unei centrale cu condensare constă în recuperarea căldurii latente din gazele arse rezultate în urma arderii primare.
Termenul corect este centrală cu condensare.
Diferențele constau în modul de construcție al schimbătorului de caldură primar unde se produce fenomenul condensării (condensarea dispune de un schimbător de căldură compact, în timp ce centralele cu recuperator au o construcție clasică similară centralelor convenționale, la care se adaugă pe traseul gazelor arse un schimbător de caldură suplimentar numit recuperator).
La centralele cu condensare, aerul necesar arderii este amestecat cu gazul, rezultând astfel un amestec optim pentru o ardere cu eficiență ridicată. La centralele cu recuperator de căldură, arzatorul este unul convențional, rezultând un proces de ardere cu aer în exces ceea ce conduce la o eficiență energetică mai scazută.
Pentru funcționarea centralelor cu condensare la un randament cât mai ridicat este necesar ca temperatura agentului termic să fie de maxim 55 grade. Dacă centrala veche (noncondens) funcționa în perioadele reci la temperaturi ridicate (70-80 grade) pentru a putea realiza temperatura ambientală dorită, atunci sunteți obligat sa folosiți acelasi regim de temperaturi și pentru centrala cu condensare. În acest caz, randamentul centralei va fi mai mic.
Este doar o altă denumire, ventilator este același lucru cu suflanta.
Dacă puterea pe apa caldă menajeră este mai mare, înseamnă ca puterea pe încălzire este limitată (din softul centralei) pentru a obține un randament mai bun respectiv un consum mai mic.
Informațiile de pe produs, precum și cele din documentația tehnică care insoțește produsul (manualele) sunt cele corecte.
Centralele Vaillant și Saunier Duval nu includ în pachetul produsului cablu de alimentare și ștecher. Grupul Vaillant a adoptat această soluție ca masură pentru prevenirea punerii în funcțiune a produsului de către personal neautorizat.